3 redenen waarom de Bitcoin-prijsvolatiliteit kan pieken voor de maandelijkse sluiting

Naarmate de maandelijkse kaartsluiting van Bitcoin (BTC) dichterbij komt, ontstaan er tekenen van verhoogde volatiliteit. Met slechts vier dagen tot de verwachte afloop van het CME-futures-contract en de Deribit-opties, blijft de richting van BTC op korte termijn onzeker.

Drie redenen om in de loop van de volgende week een piek in de volatiliteit te verwachten, zijn de verlengde consolidatie van BTC, de belangrijkste weerstand tegen de overhead en de aanzienlijke expiraties van BTC-futures en -optiecontracten.

Bitcoin consolideert bijna een week lang

Op 17 augustus steeg de prijs van Bitcoin tot 12.486 dollar op Coinbase, met een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Sindsdien heeft de prijs zich geconsolideerd binnen een krappe bandbreedte en is niet in staat geweest om weer boven de $12.000 uit te komen.

Wanneer Bitcoin voor langere periodes consolideert zonder een duidelijke koersbeweging in beide richtingen, heeft het de neiging om een hoge volatiliteit te zien. Sinds 19 augustus is de Bitcoin-prijs binnen een bandbreedte van 4,5% gebleven, wat voor BTC een krappe bandbreedte is.

Een pseudonieme trader, bekend als „Mayne“, zei dat het $11.650 ondersteuningsniveau op korte termijn van cruciaal belang is voor BTC. Verwijzend naar de $11.650 tot $11.730 ondersteuning, zei de handelaar:

„Als we het grijs kunnen vasthouden, kan de lont er een lange ingang in zijn. Ik denk dat we tot $12.1k gaan duwen. Verlies de grijze, flip short naar $11.1k.“

Opties aflopen naderen

Hoewel de open interesse in de Deribit Bitcoin Era-optiemarkt niet zo hoog is als in juni, is er voor $500 miljoen aan opties open voor het 28 Augustus-contract.

De gelijktijdige expiratie van augustusopties en termijncontracten zou grote Bitcoin-prijsbewegingen kunnen veroorzaken. Een optiehandelaar zei:

„Niet op het niveau van juni, maar nog steeds iets meer dan $0,5 miljard aan BTC-optie OI die momenteel in 28AUG20 op Deribit zit.“

Josh Olszewicz, een populaire cryptocentrische technische analist, liet doorschemeren dat CME Bitcoin futures expiraties ook kunnen leiden tot intense prijsacties. Hij zei:

„CME BTC futs [futures] roll deze week. Kijk uit naar verhoogde shenanigans.“

Bitcoin moet het $11.9K weerstandsniveau

overwinnen.
Sinds begin augustus is de prijs van Bitcoin twee keer afgewezen op het niveau van $11.900, beide zien een relatief grote uitverkoop kort daarna.

In de laatste 24 uur heeft Bitcoin opnieuw de $11.800 tot $11.900 weerstand afgewezen. Als BTC op korte termijn blijft dalen, zou het een lagere hoge formatie kunnen drukken op lagere tijdframegrafieken.

Fundamentals dalen licht

Volgens onderzoekers van Glassnode zijn de fundamentals aan de ketting in de afgelopen week licht gedaald. Ze zeiden:

„Bitcoin on-chain fundamentals daalden licht tijdens week 34. Het BNI verloor 6 punten en daalde van 71 naar een huidig niveau van 65 punten. Dit was vooral te wijten aan een daling van de Sentiment subindex, terwijl Netwerkgezondheid en Liquiditeit ook kleine dalingen zagen.“

De samenloop van een kleine daling van de fundamentals, langdurige consolidatie, het aflopen van opties en een belangrijke weerstand op korte termijn verhoogt de kans op een grote prijsreactie.

Related Post

Kevin O’Leary: „Pondría hasta el 20% de mi cartera [en Bitcoin]“ si los gobiernos están de acuerdo con ello

En una entrevista en Podcast con Anthony Pompliano, Kevin O’Leary, de Shark Tank, declaró que „no está en contra de Bitcoin“ y que podría comprar más. De hecho, llegó a

$20 Milliarden zum Crypto Market Cap hinzugefügt, da Bitcoin $19K und ETH $600 zurückfordert (Weekend Watch)

Der Bitcoin-Preis wird sicher um die 19.000 $ gehandelt, während die meisten Altmünzen von der gestrigen Talfahrt abprallten. Die gesamte Marktkapitalisierung ist seit gestern von $550 Milliarden auf $570 Milliarden

Blockchain precisa de pessoas que não se pareçam com você

A Blockchain precisa de pessoas que não se pareçam com você: Lavinia Osbourne A apresentadora e fundadora do „Women in Blockchain Talks“ apareceu no podcast The Decrypt Daily para discutir