Tre viktige beregninger og uinteresse fra pro-tradere antyder Bitcoin-salgssalg

Bitcoin-prisen jager enda en 2020-høy, men topphandlere som nekter å åpne longs, er et bearish signal.

For nybegynnere kan FOMO være en tung byrde å bære. Det er nesten umulig å motstå trangen til å kjøpe Bitcoin (BTC) etter et nesten 15% rally, som så at prisene gikk i stykker både $ 12K og $ 13K-nivået på mindre enn 24 timer.

Profesjonelle handelsmenn er mer erfarne og vet nøyaktig hvordan de skal spille disse FOMO-induserende situasjonene. Som data har vist, la de for det meste til shorts fram til 20. oktober, rett før $ 12K bruddet.

BTC futures samlede avviklinger. Kilde: Coinalyze.net
De fleste investorer klarer ikke å forstå at det å være pro trader ikke betyr at alle nye trender blir spilt lønnsomt. I stedet er å overleve når ting går galt det sanne merket for suksess.

Da BTC steg til $ 13,217, skjedde det totalt $ 350 millioner i likvidasjoner, og finansieringskursen for futureskontrakten viser at det ikke var for stor kort gearing.

Evige kontrakter, også kjent som inverse swaps, har en innebygd hastighet som vanligvis belastes hver åttende time. Når shorts er de som krever mer innflytelse, blir finansieringsgraden negativ. Derfor vil disse shortsene være de som betaler avgiftene.

BTC evigvarende finansieringsrate. Kilde: Data om digitale eiendeler
Ovenstående diagram viser at en slik situasjon ikke har skjedd de siste ukene, i det minste ikke på en vesentlig måte. Dermed, til tross for at de solgte foran prisstigningen, ble ikke de beste handelsmennene presset ut av kortstående posisjoner.

Data viser pro-handelsmenn dekket shortsen 21. oktober, og de holder seg distansert fra å plassere bullish spill. Denne handlingen støttes både av krypto-utvekslinger topphandlere lang-til-kort-forhold og futurekontraktspremien.

Pro-handelsmenn dekket shorts, men er ikke villige til å gå lenge
I følge Huobis forhold mellom langt og kort har det ikke vært tegn til aggressive kjøp. Data indikerer at topphandlere ikke er sikre på at det nåværende rallyet er bærekraftig til tross for noe kortdekkende aktivitet.

Huobi Top Trader Lang / Kort. Kilde: Huobi
Lang-til-kort-forholdet hadde vært relativt nøytralt frem til 21. oktober. Plutselig bestemte topphandlere seg for å kortslutte da BTC brøt motstanden på $ 12,5 000. I morges, da BTC nektet å miste terreng, begynte disse handelsmenn å dekke shortsen.

Foreløpig er det for øyeblikket ingen tegn til bullish spill da Huobis siste data som favoriserer lengsler med 10%, skjedde for over to uker siden.

Når det gjelder OKEx-topphandlere, dukket det opp et lignende mønster, selv om kortslutningsbevegelsen skjedde foran $ 12K. Denne indikatoren er fortsatt til fordel for shorts, en trend som dukket opp i midten av september og har blitt holdt siden da.

For å bekrefte om det er en endring i følelsen, bør man overvåke premien for futureskontrakter. Disse avtalene handles vanligvis med en liten premie på sunne markeder i alle aktivaklasser.

Bulliske markeder vil føre til at futureskontraktsselgere krever en høyere pris for å utsette oppgjøret i stedet for å gjøre salget på vanlige spotmarkeder. Hvis det nåværende $ 13K-nivået har klart å gjenopprette bullish momentum, bør dette gjenspeiles i denne indikatoren.

Terminpremie i januar Kilde: Data om digitale eiendeler

Som Cointelegraph og Digital Assets Data viser, tilsvarer den nåværende 1,8% premien det samme nivået som ble sett for tre uker siden da BTC svevde rundt $ 11,5K. Disse dataene er ytterligere bevis på at topphandlere ikke er sikre på å kjøpe BTC til tross for prisøkningen på 13% siden den gang.

Opsjonsmarkeder møtte turbulent vind
Implisitt volatilitet er den primære beregningen som kan hentes fra opsjoner. Hver gang handelsmenn opplever en økt risiko for større prissvingninger, vil indikatoren skifte høyere. Det motsatte skjer i perioder der prisen er flat eller forventningen om milde prissvingninger.

Bitcoins implisitte volatilitet hadde vært i en nedadgående trend de siste seks ukene, men gårsdagens trekk ser ut til å ha overrasket opsjonshandlere. Ikke bare steg indikatoren fra 55% til 70%, volumet som handles på opsjonskontrakter ($ 575 millioner) var tre ganger høyere enn gjennomsnittet.

Den plutselige volatilitetsøkningen og den påfølgende delvise tilbakeføringen til dagens 64% -nivå indikerer at noen handelsmenn var dårlig posisjonert og måtte bremse lukkingen.

I henhold til Black-Scholes-modellen fører en 15% underforstått volatilitetsbevegelse til at en opsjonskurs på 14 000 dollar i desember flytter 40%. Denne endringen viser at hendelser som gårsdagene er følsomme for leverede handelsmenn, ettersom enhver gearing over 3x ville blitt avviklet.

Går etter lang-til-kort-forholdet og fut

Related Post

Analista BTC: Os Fundamentos da Bitcoin estão em modo lunar

Tomada rápida: Willy Woo apontou que os fundamentos da Bitcoin „estão em modo lunar“. Dados na cadeia e métricas dos jogadores de infra-estrutura sugerem que Bitcoin está no caminho para

So laden Sie Ihre gespeicherten Passwörter in Chrome herunter

Die meisten Nutzer des Google Chrome-Webbrowsers wissen wahrscheinlich, dass er Passwörter für einzelne Websites speichern und beim nächsten Besuch automatisch in Anmeldeformulare eingeben kann. Es ist eine Funktion, die allen